×
Meniu

Stadionul orășenesc Florești

STADIONUL ORĂȘENESC FLOREȘTI
str. M. Viteazul, 23A, or. Florești

Stadionul orăşenesc reprezintă un ansamblu de construcţii şi terenuri, alcătuit din teren principal de fotbal și pistă de alergări, tribună-spectatori, teren de mini-fotbal, teren de baschet și volei, terenuri secundare, alei, anexe, dotări și spații aferente. Imobilul face parte din domeniul public al orașului Florești și deține statut de persoană juridică.

Principalele obiective:

a) organizarea și desfășurarea activităților și competițiilor sportive, organizate de către asociațiile naționale, asociațiile raionale, federațiile naționale de specialitate pe ramura de sport, precum și de către cluburi sportive, instituțiile școlare sau instituții publice/private; de interes local, raional sau național.
b) organizarea și desfășurarea antrenamentelor echipei/echipelor fotbal, volei, tenis de masa, baschet, atletism, etc.
c) modernizarea bazei materiale sportive existente, în scopul asigurării condițiilor pentru pregătirea sportivilor și organizarea de competiții locale, zonale și naționale.

Activități sportive zilnice desfășurate la Stadion:

Antrenamente la fotbal – 4 echipe de juniori, 2 echipe de amatori; antrenamente la volei – 1 echipă de juniori, 1 echipă amatori; antrenamente la tenis de masă – 1 echipă de tineri, 1 echipă de veterani; alte activități fizice practicate de către un număr mare de cetățeni sunt plimbările la aer liber, plimbări cu bicicleta, alergări, exerciții la aparatele de fitness în aer liber, badminton, etc.

Indiferent de vârstă, activitatea fizică este necesară pentru sănătate, de aceea practicarea sportului are un rol important în viața omului, acesta fiind un mod sigur de a fi cu adevărat sănătos.

Importanța sportului în viața omului: întărește mușchii și oasele, dezvoltă flexibilitatea, echilibrul și rezistența, formează postura corectă și creșterea imunității, arde grăsimile, îmbunătățește circulația sangvină și respirația.