×
Meniu

Grădiniţa nr.9 ,,Andrieş”

Pericol de gripă în gradinițe
Cu toate că grădinițele din orașul Florești păstrează curățenia și țin cont de igiena personală a copiilor, bolile virale sunt o primejdie pentru micuți. La grădinița nr. 9 din orașul Florești, în perioada rece a anului, directorul institutiei depune tot efortul pentru a feri copii de gripa AH1N1 si de alte infectii respiratorii.


Grădiniţa creşă nr.9 activează în baza programului ,,Pas cu pas” şi a Curriculumului – educaţia de vîrstă timpurie şi preşcolară din Republica Moldova. În grădiniţă funcţionează 6 grupe cu un contingent de 202 copii. Grădiniţa dispune de: sală de muzică şi sport, cabinet metodic, cabinet pentru asistenţă medicală, bloc alimentar, bloc sanitar, spălătorie modernă, 6 săli de clasă cu dormitoare separate. Clasele sunt divizate în centre de activitate, dotate cu materiale didactice, jucării, creând astfel copiilor condiţii de învăţare prin decoperire şi joc.

Din proiectele implementate cu succes la grădiniţa nr.9, se enumără  montarea bateriilor solare  cu ajutorului FISM, în cadrul programului ,,Promovarea strategiilor de dezvoltare durabilă în domeniul tehnologiilor de energie renovabilă prin pilotarea subproiectelor demostrative bazate pe utilizarea energiei solare şi a deşeurilor agricole. În cadrul subproiectului, beneficiul a fost în sumă 224000lei. Şi în acest caz Primăria oraşului a venit cu o contribuţie în valoare de 40 mii lei, ca pînă în prezent copii ce sunt instituţi la grădiniţa ,,Andrieş” să beneficieze de apă caldă.

Mesajul grădiniţei-creşă nr.9,,Andrieş” către copii:

*aici eşti acasă

*aici eşti în securitate

*dotarea urmează necesităţile şi aşteptările tale

*ţi se recunosc talentele precum şi nevoile speciale

*mediul tău cultural este reflectat în parc, în activităţi şi materiale

*ai dreptul la greşeală şi la încercări repetate

*ai liberatatea de a face alegeri

*ai independenţa de a lua decizii