×
Meniu

Ședința ADR NORD

Floresti_MDS_1Autoritățile publice locale și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din raionul Florești s-au reunit joi, 29 ianuarie, în incinta Consiliului raional Florești, unde au participat la o ședință de inițiere în procesul de elaborare a capitolului „Managementul deșeurilor solide” (MDS) din Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Florești (SDSE Florești).

În perioada următoare, până în lunile septembrie-octombrie, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) vor oferi autorităților din raionul Florești asistență tehnică în procesul de elaborare a capitolului despre MDS din SDSE Florești, astfel încât, începând cu anul 2016, documentul strategic să fie valid. Acest fapt le va permite autorităților locale din raionul Florești să obțină finanțare pentru realizarea unui proiect-pilot de îmbunătățire a serviciilor de gestionare a deșeurilor solide.

„Floreștiul este primul raion din nordul republicii unde, în mai multe localități, funcționează o societate pe acțiuni de salubrizare. Este un pas important. Pentru ca sistemul de MDS să fie unul viabil în tot raionul Florești, avem nevoie de un document strategic. Putem obține un astfel de document doar cu aportul fiecăruia dintre noi”, a relevat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.